NOVE STOMATOLOŠKE USLUGE U DOMU ZDRAVLJA NEVESINJE | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

NOVE STOMATOLOŠKE USLUGE U DOMU ZDRAVLJA NEVESINJE

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:04.03.2022.

U Domu zdravlja Nevesinje počinje sa radom Stomatološka ambulanta iz oblasti ortopedije vilica. Prema postojećem pravilniku, u pogledu kadra i opreme, nevesinjska zdravstvena ustanova ispunjava potrebne uslove za pružanje usluga iz oblasti ortodoncije, a za početak će raditi mobilne ortodonske aparate za djecu od šest do 18 godina. Preglede će vršiti dr Saša Savić, specijalista ortodoncije.

Zamjenik direktora Doma zdravlja Nevesinje Milosav Uljarević kaže da su na osnovu Pravilnika o sadržaju, obimu i načinu ostvarivanja prava na zdravstvenu zaštitu, djeca do 15 godina u potpunosti oslobođena plaćanja participacije.

  ̶  Svjedoci smo da su ortodonske nepravilnosti sve više prisutne kod djece i mladih, a samim tim i potreba za adekvatnom terapijom  ̶̶̶̶̶  naglašava Uljarević i dodaje da je Dom zdravlja zbog toga ušao u jedan dugotrajan proces pripremanja i osposobljavanja kadra i opreme. Podsjeća da su osiguranici do sada morali ići na Medicinski fakultet u Foču kako bi ugovorili ovu uslugu.

Iz nevesinjskog Doma zdravlja poručuju da će razmotriti i opciju komercijalizacije usluge iz oblasti ortopedije vilica, terapije fiksnim ortopedskim aparatima po pristupačnoj cijeni i mogućnošću plaćanja na rate.

Zakazivanje za stomatološke usluge iz oblasti ortodoncije vrši se na broj telefona: 059/210-250.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: