Gradska administracija – 100.000 KM za borce i ratne vojne invalide koji se bave poljoprivredom | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Gradska administracija – 100.000 KM za borce i ratne vojne invalide koji se bave poljoprivredom

Izvor: radio Trebinje | Foto: radio Trebinje | Datum:26.09.2016.

Gradska administracija izdvojiće 100.000 konvertibilnih maraka za borce i ratne vojne invalide koji se bave poljoprivredom, rekao je gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević na današnjem sastanku sa poljoprivrednicima.

img_6702

Vučurević je istakao da je danas ugostio ljude koji su iznijeli rat na svojim plećima, žrtvovali se za Republiku Srpsku, a i dalje se bave poljoprivredom i doprinose opstanku i razvoju Trebinja.

Prvi čovjek Trebinja kaže da gradska uprava želi da pomogne ovim kategorijama u pokretanju proizvodnje i zapošljavanju.

„Nakon rebalansa budžeta za ovu godinu izdvojili smo 100.000 KM za posticaj i poljoprivrednu proizvodnju. Borce i ratne vojne invalide koji se bave poljoprivredom  danas smo upoznali sa aktivnostima koje želimo da preduzmemo“, istakao je Vučurević.

On je dodao da gradska uprava planira da putem ankete provjeri koji je najbolji način da pomognu ovu kategoriju, subvencionišu poljoprivredu, te pokrenu proizvodnju i zaposle ovu ugroženu populaciju.

img_6691

Trebinjski poljoprivrednik Mirko Jelić, koji je pet godina proveo u ratnoj uniformi, zahvalio se gradonačelniku Slavku Vučureviću i istakao da je srećan što se neko sjetio i boračke populacije.

„Hvala gradonačelniku koji se poslije više od dvije decenije prvi sjetio da pomogne meni, ali i mojim saborcima koji su najbolje godine života dali za Republiku Srpsku“,ističe Jelić.

Riječi hvale za ovaj potez gradonačelnika Vučurevića uputio je i poljoprivrednik Savo Kisjelica.

„Svaka pomoć je dobrodošla pogotovo u ovim uslovima i vremenima, da se neko sjetio da pomogne poljoprivredu i razvoj sela“, naveo je Kisjelica.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: