Najava: Večeras Noć istraživača | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Najava: Večeras Noć istraživača

Izvor: radio Trebinje | Foto: radio Trebinje | Datum:30.09.2016.

Manifestacija „Noć istraživača“ i ove godine biće organizovana u našem gradu, čime će se Trebinje, petu godinu za redom, pridružiti gradovima širom Evrope koji večernjim programima, priređenim posljednjeg petka u septembru, žele da približe nauku građanima i podstaknu istraživački duh kod mladih.

zvezde

Manifestaciju u Trebinju večeras organazije nekoliko entuzijasta u saradnji sa Američkim kutkom, jer resorno ministarstvo, za razliku od prethodne četiri, ove godine nije planiralo „Noć istraživača“ u Trebinju.

Trebinjska „Noć istraživača“ počinje u 18:00 u Narodnoj biblioteci otvaranjem izložbe dječijih crteža „Kako djeca vide kosmos“, čiji su autori učenici petih i šestih razreda trebinjskih osnovnih škola.

Povodom 160 godina rođenja srpsko-američkog pronalazača Nikole Tesle, u biblioteci će po otvaranju izložbe biti prikazan američki dokumentarni film velikom naučniku, njegovim izumima i životu.

Kraj programa namijenjen je „zvjezdoljubcima“, koji će od 19:30 na trgu ispred Kulturnog centra imati priliku da posmatraju zvijezde kroz teleskop.

Partneri u organizaciji su Narodna biblioteka Trebinje, Gimnazija „Jovan Dučić“ i Tehnička škola Trebinje.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: