Vrtić u Bregovima dobio novo igralište | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Vrtić u Bregovima dobio novo igralište

Izvor: radio Trebinje | Foto: radio Trebinje | Datum:05.10.2016.

U dječijem vrtiću „Naša radost“ u Bregovima danas je otvoreno novo igralište, čije rekvizite je donirala Rajfajzen banka.

vrtic-djeca-bregoviNakon igrališta na Palama i u Zenici, ovo je treće igralište za vrtiće u ovoj godini u BiH, pojasnio je Ante Odak, član uprave Rajfajzen banke.
„Ovo je projekat koji provodimo dugi niz godina. Iza nas su već 24 igrališta širom BiH. Riječ je o igralištu napravljenom na tehničkom nivou današnjice, gdje se djeca igraju bez opasnosti od povreda. Na ovaj način želimo da pokažemo našu društvenu odgovornost“, naglasio je Odak.

Mirjana Vujović, direktor javne ustanove za odgoj đece „Naša radost“ je istakla da je ova donacija izuzetno značajna kako za vrtić tako i za sve mališane ove vaspitno-obrazovne ustanove. 

„Stari rekviziti datiraju još iz 1974. godine, i ovo je prvi put da su kompletno zamijenjeni. Novo igralište čine kvalitetni rekviziti, postavljeni na 3.000 kvadrata vanjskog prostora“, pojašnjava Vujovićeva, dodajući da je riječ o rekvizitima značajnim za rani rast i razvoj mališana, te odvijanje što bolje nastave na otvorenom prostoru.
Vrtić u Bregovima dobio je nove tobogane, penjalice, klackalice, vrteške i klupice. Što se tiče druga dva objekta, Vujovićeva kaže da je igralište u vrtiću u Gorici, iz vlastitih sredstava, uređeno besprjekorno jer je riječ o novijem objektu, dok bi u Policama, gdje su smješteni stari rekviziti iz Bregova, slična donacija bila dobrodošla.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: