Boračka organizacija Nevesinje: Jednoglasno protiv podizanja spomenika Vladu Šegrtu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Boračka organizacija Nevesinje: Jednoglasno protiv podizanja spomenika Vladu Šegrtu

Izvor: Herceg TV | Foto: Herceg TV | Datum:07.10.2016.

U cjelosti prenosimo saopštenje Opštinske boračke organizacije Nevesinje:

"Povodom informacije o podizanju spomenika Vladu Šegrtu u Trebinju, za šta nije provedena skupštinska procedura u Opštini Trebinje, a nije konsultovan  ni Regionalni odbor boračkih organizacija Istočne Hercegovine, Predsjedništvo i kompletno rukovodstvo Opštinske boračke organizacije Nevesinje jednoglasno se izjašanjava protiv podizanja, poslije toliko vremena, spomenika Vladu Šegrtu, obzirom da je poznato da je Vlado Šegrt učinio brojne zločine protiv srpskog naroda po Hercegovini, gdje je pobio veliki broj nevinih Srba.

Navodimo samo primjer da je Šegrt u Nevesinju pobio 15 golobradih momaka iz Kifina Sela, koji nisu pripadali nijednoj vojsci, a egzekucija je izvršena u selu Grabovica.

Opštinska boračka organizacija Nevesinje daje punu podršku organizatorima i učesnicima protesta protiv podizanja spomenika Vladu Šegrtu." - navodi se u saopštenju Opštinske boračke organizacije Nevesinje.

Rezultat slika za protest
Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: