У НЕВЕСИЊУ ЈУТРО ОСВАНУЛО У СНИЈЕЖНОЈ ИДИЛИ | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

У НЕВЕСИЊУ ЈУТРО ОСВАНУЛО У СНИЈЕЖНОЈ ИДИЛИ

Извор: Радио Невесиње | Датум:03.04.2022.

Након обилних падавина у Невесињу ноћас је стигао и снијег који је нападао неколико центиметара и створио праву снијижну идилу. Жива у термометру у 7 часова зауставила се тачно на нултом подеоку.

У посљедња 24 часа пало је 30 литара кише по метру квадратном, а у посљедња четири дана 188 литара.

Метеоролози за данас најављују облачно вријеме повремено са слабом кишом.

Иако нас априлски налети зиме увијек изненаде, прегледом метеоролошких забиљешки из блиске прошлости можемо се увјерити да су априлска хладноћа и снијег у Невесињу сасвим уобичајена појава. И прошле године је 7. априла простор између Црвња и Вележа освануо у зимском амбијенту. Прије три године снијег је пао 30. априла.

У сјећању је остао и 25. април 2016. године када је наш град захватила права снијежна вијавица и када су путари морали на терен. И април 2015. и 2014. године није прошао без снијега.

У метеоролошке биљежнице уписан је и 14. април 2011. године, када је пало 12 центиметара снијега.

У архиви старих дневних листова постоји податак да је 20. априла 1938. године у Невесињу пао снијег преко пола метра. Тај дан оснијежило је у Мостару, Дубровнику и Подгорици.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: