Psi lutalice svakodnevno napadaju građane | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Psi lutalice svakodnevno napadaju građane

Izvor: radio Trebinje, ATV | Foto: radio Trebinje | Datum:10.10.2016.

U Trebinju na ulicima samo psi – lutalice. Mještani su u kućama. Nekoliko ih je već izujedano, ostali preplašeni, prenosi ATV.

l2qktkqturbxy81zjdjotmxndziytjhotvmyzuxzda0ota3nzvkngqync5qcgvnk5uczqmuamldlqlnadyawsovb9kyl3b1bhnjbxmvturbxy8xzdc0y2i0mtcwntk1mdqznjyyownhymq2mdzmntbmni5wbmchwga

Nevenu Grubač iz trebinjskog naselja Banjevci na putu od posla do kuće lutalice svakodnevno napadaju.

– Išla sam ujutru, on je ležao, nisam se nadala, međutim kad sam prošla uhvatio me za mišić od noge, i izbucao mi pantalone i na meni su bile čarape. Velika je doza straha. Prut moram nositi i kamenje, ako vidim da njih ima tri-četiri, nekad ih ima i pet-šest. Ako ih ima više nema šanse proći – kaže Nevena Grubač.

Djeca iz ovog naselja ne smiju na školski autobus bez pratnje. Odavno se, kažu roditelji, ne igraju slobodno. Kivni su na gradske komunalne službe, jer odgovora na njihove molbe i zahtjeve nema mjesecima.

– Obraćali smo se nadležnim službama u gradskoj upravi. Komunalnoj policiji i tim ostalim strukturama koje su bile verovatno dužne da se pozabave tim slučajem. Bili su čak meni rekli – ti uhvati, mi ćemo ih odneti. Ja nisam taj da se bavim tim poslom, ja sam penzioner – ističe Ranko Janjić, mještanin Gorice.

– A samo bih voljela da se uradi nešto po ovom pitanju, da djeca mogu slobodno da prolaze, da idu u školu, da mi građani možemo slobodno da prolazimo. Ima nas masu ovde koji prolaze – kaže Julijana Cicović, mještanka Gorice.

Ostaje pitanje zašto psi lutalice koji se skupljaju i ugrožavaju bezbjednost mještana nisu odavno premješteni u azil za pse.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: