Projekat za zgradu Gimnazije u Trebinju u završnoj fazi | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Projekat za zgradu Gimnazije u Trebinju u završnoj fazi

Izvor: radio Trebinje | Foto: radio Trebinje | Datum:12.10.2016.

Već godinama Gimnazija „Jovan Dučić“ u Trebinju ima problem nedostatka prostora. Nastava se zbog toga izvodi u dvije smjene. Dodatnu poteškoću predstavlja činjenica da isti prostor dijele još dvije srednje škole. Rješenje bi bilo u gradnji novog objekta, za koji je i projekat u završnoj fazi.

089020

Od kada je otvorena Gimnazija u Trebinju 1921. godine, postoji problem nedostatka prostora. Nije pomogla ni promjena lokacija i objekata. Trenutno ova obrazovna ustanova raspolaže sa osam učionica i četiri moderno opremljena kabineta.

Ipak, nedostaje još pet učionica, odnosno oko 300 kavadratnih metara prostora, kao i adekvatan pristup sportskoj sali za osam odjeljenja gimnazijalaca. Učenici su jednoglasni - mnogo bi im značilo više kabineta, sportska sala, jednom riječju – nova zgrada.

Osim Gimnazije, u istoj zgradi smještene su i Tehnička škola, kao i Centar srednjih škola. Izgradnjom novog objekta bili bi riješeni problemi sve tri škole.

– Prema postojećem urbanističkom i regulacionom planu, predviđen je i prostor za novu zgradu koja bi trebalo da bude pored zgrade Elektroprivrede. "Dosta je urađeno po pitanju projekta i nadam se da ćemo moći uskoro i da objelodanimo kako objekat izgleda", pojašnjava  Dragoslav Banjak, direktor Gimnazije.

Realizacija ovog projekta bila bi od velikog značaja za grad Trebinje, ali i širu društvenu zajednicu, pošto brojni đaci iz drugih herecgovačkih opština upisuju neku od srednjih škola u Trebinju.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: