Obnova Kulturnog centra: Otvaranje do kraja godine | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Obnova Kulturnog centra: Otvaranje do kraja godine

Izvor: radio Trebinje | Foto: radio Trebinje | Datum:13.10.2016.

Radovi na rekonstrukciji trebinjskog Kulturnog centra, započeti prije tri mjeseca, odvijaju se punim intenzitetom, a završetak i otvaranje novog, modernijeg zdanja ove ustanove očekuje se krajem godine.

kc3

Dejan Bodiroga, direktor Kulturnog centra, kaže da je do sada urađeno više od polovine radova planiranih za kompletnu rekonstrukciju objekta.

„Građevinski radovi su skoro svi završeni. Urađena je krovna i okolna izolacija, kao i fasada. Na krovu je napravljena i ljetnja scena namijenjena za kulturne manifestacije na otvorenom“, pojašnjava Bodiroga.

On napominje da se i unutrašnji radovi polako privode kraju.

„Ovih dana biće priveden kraju posao zamjene svih otvora na objektu. U toku su radovi na sistemu grijanja i hlađenja, postavljene su potpuno nove instalacije za vodu i struju, a pri kraju su i radovi na mokrim čvorovima. Ono što je ostalo da se završi je i ulaz u Kulturni centar, pozorišna i kino sala, za koje se čekaju nove stolice, kao i tehnika, koja treba da stigne do kraja godine“, kaže Bodiroga i dodaje da će se tehnika postavljati u posljednjoj fazi radova, tako da će ova ustanova biti završena prije predviđenog roka, krajem ove, umjesto u januaru naredne godine.

kc2

Podsjećajući da od 1969. godine, kada je otvoren Dom kulture u Trebinju, nije rađena ni jedna ozbiljnija rekonstrukcija na objektu – osim prije tri godine kada je urađena galerija Kulturnog centra, za koju je izdvojeno 3 hiljade KM – Bodiroga ističe da će novi objekat biti među modernijim u regionu.

„Pored ljetnje scene dobijamo i novi TV studio, obnovljenu pozorišnu i bioskopsku salu, sa najmodernijom tehnikom. Naravno, kad se završi objekat, biće potrebno još mnogo toga da se uradi na tehničkom opremanju, jer će ovakva ustanova otvoriti mogućnosti za mnogo više kulturnih programa“.

Rekonstrukciju Kulturnog centra finansirala je turska agencija TIKA sa 4 miliona KM, dok je 50 hiljada KM do sada uložio i Grad Trebinje.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: