Opština Ljubinje dobila priznanje od strane Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP BIH) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Opština Ljubinje dobila priznanje od strane Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP BIH)

Izvor: Opština Ljubinje | Foto: Ilustracije | Datum:14.10.2016.

Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP BiH) odabrao je jedanaest do sada najuspješnijih jedinica lokalne samouprave (JLS) u Bosni I Hercegovini u procesima upravljanja lokalnim razvojem.

Rezultat slika za ljubinje

Kako je istakla predstavnica UNDP, odnosno voditeljica projekta ILDP, g-đa Aida Laković Hošo, cilj ove analize je bio da se oda priznanje onim JLS koje su u procesima upravljanja lokalnim razvojem do sada bile najuspješnije, ali isto tako i da se potaknu ostale JLS da ulože dodatne napore i unaprijede stanje za upravljanje razvojem u svojim administracijama.
Pored opštine Ljubinje nagrađene su i opštine: Prijedor, Jablanica, Vlasenica, Velika Kladuša, Gradačac, Ključ, Mrkonjić Grad, Nevesinje, Bosanski Petrovac i Laktaši.
Nagrađene opštine, odnosno Jedinice za razvoj u navedenim opštinama dobiće i simbolične nagrade – kompjutere/laptope .
Inače, opština Ljubinje je jedna od partnerskih opština UNDP-a, koja je u projekat Integrisanog lokalnog razvoja(ILDP) uključena još 2010 godine zajedno sa opštinama Zenica, Bugojno i Trnovo, a u proteklih 6 godina je preko 40% svih opština u Republici Srpskoj odnosno Bosni i Hercegovini uključeno u ovaj projekat. Projekat je podržan od strane Ministarstva uprave i lokalne samouprave RS, Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstva pravde FBiH, Saveza opština i gradova FBiH, Saveza opština i gradova RS, a finansiran je od strane Vlade Švajcarske.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: