Nova donacija za školu u Dražin Dolu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nova donacija za školu u Dražin Dolu

Izvor: radio Trebinje | Foto: radio Trebinje | Datum:14.10.2016.

Karen Meklaud i Milica Prtilo Opačić iz Kanade po drugi put su obradovale učenike i nastavnike u područnom odjeljenju OŠ ”Jovan Jovanović Zmaj” u Dražin Dolu.

img_1071

Nakon donacije, koju su početkom ove godine uručili ovoj školi,  uz pomoć humanih Kanađanki, u školi u Dražin Dolu je, početkom ovog mjeseca, organizovana dodatna nastava za osnovce, sa akcentom usavršavanja engleskog jezika.

Radionice kreiraju i vode profesor engleskog jezika Marina Marković i učiteljice Radmila Milidragović i Nada Brnjoš.

„Njihova želja je bila da se učenicima u ovoj školi, koju je Milica Prtilo Opačić nekada pohađala, pruži dodatna pomoć u usvajanju raznolikog nastavnog sadržaja. Na oduševljenje učenika i njihovih roditelja, te samih profesorica koje rade sa djecom i uprave škole, pristupilo se projektu,  koji je na prijedlog profesorica osmišljen da se izvodi u vidu kreativnih i interaktivnih radionica, koje se održavaju jednom sedmično u trajanju od 90 do 120 minuta“, istakla je Marina Marković.

img_1029

Učiteljica Radmila Milidragović napomenula je da su projektom obuhvaćeni osnovci uzrasta od 6 do 11 godina.

„Oni uče govorno upotrebljiv svakodnevni engleski  jezik na jedan inovativan način. Tematski podijeljene radionice osmišljene su tako da učenici proširuju postojeća znanja i stiču nova kako iz engleskog jezika tako i iz ostalih predmeta, a donatorska pošiljka u vidu tri kompjutera će zasigurno doprinijeti kvalitetu samog rada“, ističe ona.

I učiteljica Nada Brnjoš rekla je da su veoma zahvalni gospođama Meklaud i Prtilo Opačić na lijepom gestu, što su se po drugi put sjetili njihove male škole, ali i obećanju da će i ubuduće pomagati njihov rad.

img_1035

„Planirano je da učenici posjete pojedine javne ustanove, kulturne i sportske centre, a dio radionica će se održati na otvorenom i u gradu. Sadržaj koji se prezentuje na jedan nesvakidašnji način već se nakon prve dvije održane radionice pokazao kao koristan, zabavan i interesantan“, napominje Brnjoš.

„Nadamo se da će ovaj divni gest dati ideju i podstrek i drugim ljudima dobre volje iz naše dijaspore da pomognu i učine da školovanje naših mališana u područnim školama bude životno upotrebljivo, sadržajno bogatije i zanimljivije“, poručuju zaposleni u školi u Dražin Dolu.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: