Održani Prvi Dani otvorenih vrata Antikorupcijske mreže u BiH - ACCOUNT | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Održani Prvi Dani otvorenih vrata Antikorupcijske mreže u BiH - ACCOUNT

Izvor: ACCOUNT - BiH | Foto: ACCOUNT - BiH | Datum:14.10.2016.

Prvi "Dani otvorenih vrata" održani su u petak 14.10.2016. godine od 11 do 13 časova u Sarajevu, Doboju, Trebinju, Foči  i Tomislavgradu u organizaciji članica Antikorupcijske mreže u BiH - ACCOUNT.

Dane otvorenih vrata organizovale su članice Mreže ACCOUNT: Centar za razvoj omladinskog aktivizma, UG Topeer, Omladinski centar Trebinje, Agencija za lokalne razvojne inicijative – ALDI, Centar za građansku suradnju Livno. 


Tokom ovog dođaja na spomenutim lokacijama, građani su mogli saznati više o radu Antikorupcijske mreže u BiH - ACCOUNT, uslugama besplatne pravne pomoći, ali i prijaviti slučajeve korupcije koji će biti proslijeđeni pravnom timu za pružanje besplatne pravne pomoći Mreže ACCOUNT-a.

"Neophodno je promijeniti svijest ljudi kada je riječ o borbi protiv korupcije, a to kreće od malih nogu", rekao je jedan posjetilac u Sarajevu.

"Ovi info dani treba da budu otvoreni svaki dan,  a ne samo kao vid kampanje. Potrebno je da građani steknu povjerenje i da znaju da postoji mjesto gdje mogu prijaviti korupciju bez posljedica", rekla je jedna od posjetilaca Dana otvorenih vrata u Doboju.

Dani otvorenih vrata, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj u BiH (USAID), realizuju se u okviru aktivnosti Antikorupcijske mreže u BiH – ACCOUNT, koja okuplja preko 70 organizacija civilnog društva u BiH.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: