Ukradena bista Vlada Šegrta | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Ukradena bista Vlada Šegrta

Izvor: radio Trebinje | Foto: radio Trebinje | Datum:17.10.2016.

Bista Vlada Šegrta ukradena je tokom noći (subota na nedelju) iz gradskog parka u Trebinju.

sega

Bista je bila postavljena u krugu spomen – obilježja palim borcima u borbi protiv fašizma od 1941. do 1945. godine, gdje se odnedavno nalaze i drugih pet bista narodnih heroja Drugog svjetskog rata.

Bista Vlada Šegrta postavljena je, iako su prethodno porodice stradalih u, kako navode, partizanskim zločinima zatražili odustajanje od ove inicijative. 

Veći broj potomaka žrtava, kako navode, partizanskog terora sa područja istočne Hercegovine okupili su se nedavno u parku i zatražili uklanjanje ranije postavljenih bista Save Kovačevića, Dragice Pravice i drugih narodnih heroja Narodno oslobodilačkog rata, tvrdeći da su odgovorni za zločine nad vlastitim narodom. 

Gačani su tada istakli da je jedinica Vlade Šegrta za samo dvadesetak dana, kako kažu, crvenog terora na području gatačke opštine ubila najmanje 120 nevinih ljudi, ne štedeći ni djecu.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: