DRAPIĆ: Zvali su me Dodik i Višković i ponudili pomoć | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

DRAPIĆ: Zvali su me Dodik i Višković i ponudili pomoć

Izvor: Hercegovina press | Datum:23.04.2022.

Imao sam poziv od predsjednika Vlade Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH koji se rekli da će materijalno pomoći opštini Ljubinje u sanaciji štete, rekao je načelnik opštine Ljubinje Stevo Drapić.

Drapić kaže da mu je Dodik u telefonskom razgovoru ponudio tehničku pomoć kao i da danas posjeti Ljubinje.

“Zahvalio sam se s obzirom na to da je sutra Vaskrs, ostavili smo to za ponedjeljak da se čujemo i da dođe u posjetu. Ponudio se za bilo kakvu tehničku pomoć, pa smo se već povezali sa Trebinjem s obzirom na to da nemamo građevinsku operativu koja može rješavati situaciju na terenu, kad je riječ o polomljenim dimnjacima i slično”, pojasnio je Drapić.

Drapić im se zahvalio i rekao da je imao pozive od mnogih kolega načelnika.

On je rekao da u sinoćnjem zemljotresu nije bilo ljudskih žrtava niti povrijeđenih, ali da je materijalna šteta vidljiva.

“Nadamo se da je to iza nas s obzirom da je bilo dosta podrhtavanja manjeg intetnziteta rekao je Drapić.

On se nada da se sada može krenuti u sanaciju šteta.

Istakao je da je naviše strada stara gradnja iz vremena Austrougarske. Prema njegovim riječima na građevincima je da procijene da li su to uopšte više uslovni objekti.

Drapić je rekao da su iz dva stana morali iseliti ljude i isključiti im struju jer se jedan dio kuće nakrivio.

“Imamo dosta oštećenih dimnjaka, cigla,razbijenih vozila, komsiija je na terenu da popisuje štetu i da krenemo u sanaciju”, kazao je Drapić.

ATV


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: