Porodilište zaštitni znak Nevesinja | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Porodilište zaštitni znak Nevesinja

Izvor: radio Trebinje | Datum:25.04.2022.

Porodilište je postalo zaštitni znak Nevesinja. Mnogi kažu da je ovo odjeljenje na ponos cijele Hercegovine. Beba je iz godine u godinu sve više, a pacijenti su sa svih strana. Dajana je stigla iz Bileće.

"Jako sam zadovoljna uslovima u ovoj ustanovi pogotovo sa osobljem. Trudnoću mi je vodio doktor Kokotović, a porodio me doktor Tamindžija, poređaj dobro protekao u najboljem redu", kaže Dajana Radovanović.

Mnoge majke zaobiđu porodilište u svom gradu. Najviše je naravno porodilja iz Hercegovine ima ih i iz drugih dijelova Srpske, mali nevesinjski tim porađao je i Crnogorke, a bila je i jedna Amerikanka.

U timu šest babica i dva doktora, sve stižu ali osmjeh ne skidaju s lica.

"Jako smo ponosni. Imamo mali ali jako lijep kolektiv takođe naši uslovi su jako lijepi što nam daje motivaciju da posao obavljamo što bolje. U zadnje vrijeme imamo sve više žena koje se odlučuju za naše porodilište i to nam je takođe satisfakcija da radimo što bolje", rekla je Žana Tomović, glavna sestra ginekologije i akušerstva u Bolnici Nevesinje.

"Kada dobijete zdravu bebu i taj osmijeh žene koja se porodi vjerujte ne može se porediti ni sa čim ta sreća kojoj prisustvujemo. Isto tako to je velika odgovornost, veliki je stres, uvijek su vam u rukama dva života", priča Biljana Vuković, sestra ginekologije i akušerstva u Bolnici Nevesinje.

Odjeljenje uređeno i dobro opremljeno, medicinari stručni, edukovani a prvenstveno ljubazni, baš to je i razlog što je nevesinjsko porodilište najpopularnije u regionu.

Na čelu tima je doktor Ranko Kokotović. Priča da se u zadnjih nekoliko godina broj beba uduplao a sve se radi savremenim metodama.

"Što se tiče porodilja tu smo uveli bezbolni porođaj, epiduralnu anesteziju i kod carskog reza tu najčešće radimo u tim regionalnim anestezijama spinalnu i epiduralnu anesteziju. Prednost tih anestezija je svakako i za nas jer puno komfornije radimo, a inače i za porodilje jer poslije porođaja čuju plač bebe, a bebice im odmah stavimo na grudi", rekao je Ranko Kokotović, načelnik Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo Bolnice Nevesinje.

Na ovom odjeljenju se po savremenim i novim procedurama rade i razne operacije. Od početka godine u nevesinjskoj bolnici je rođeno oko 70 beba, u prošloj ih je na svijet došlo blizu 250.

I zbog svega ovoga mnogi kažu da je baš ovo možda najljepše mjesto u Hercegovini jer upravo odavde unazad nekoliko godina stižu one najljepše vijesti.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: