Petak krajnji rok za prijavu štete u Ljubinju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Petak krajnji rok za prijavu štete u Ljubinju

Izvor: Hercegovina press | Datum:27.04.2022.

Opštinsko rukovodstvo opštine Ljubinje održalo je juče sastanak sa predstavnicima Republičke direkcije za obnovu i izgradnju nakon što je u petak više hercegovačkih opština pogodio jak zemljotres i prouzrokovao štetu na objektima.

Na sastanku je zaključeno sljedeće :

Formiraće se tri tima Komisije za kategorizaciju oštećenih objekata. Predsjednici Komisija će biti stručna lica iz Direkcije, a druga dva člana predstavnici opštine.

Krajnji rok za prijavu šteta je petak 29.4.2022 do 12 časova. Nakon isteka ovog roka prijave se više neće primati.

Stručna komisija Direkcije je obišla i prostore Dječijeg vrtića, kao i srednje i osnovne škole, sportske dvorane i Opštinske uprave.

Zaključili su da prostorije Dječijeg vrtića, Osnovne škole i Sportske dvorane ispunjavaju sve uslove za bezbjedni nastavak rada, dok je u prostorijama srednje škole potrebno, od strane domara, izvršiti provjeru učvršćenosti rigips ploča i rasvjetnih tijela na plafonu, ali da konstrukcija nije oštećena i da, nakon, izvršene provjere, redovna nastava može početi u ponedjeljak 2.5.2022. godine.

Nakon obilaska zgrade opštine ustanovljeno je da centralni dio objekta u kome je smještena Šalter sala za pružanje usluga građanim ispunjava uslove za bezbjedni boravak, dok bočni objekti nisu bezbjedni i u njima nije moguće nastaviti sa radom.

Obilazak ostalih javnih objekat koji su pretrpjeli oštećenja, Komisija će uraditi tokom sutrašnjeg dana.

Atv


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: