Poribljavanje trebinjskih voda | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Poribljavanje trebinjskih voda

Izvor: radio Trebinje | Foto: radio Trebinje | Datum:18.10.2016.

Radnici Sportsko – ribolovnog društva Trebinje, u saradnji sa Hidroelektranama na Trebišnjici, jutros su u Goričko jezero, Sušicu i rijeku Trebišnjicu ubacili 8. 000 komada ili 160 kilograma mlađi kalifornijske pastrmke.

poribljavanje

Prema riječima Miroslava Ninića, predsjednika Sportsko-ribolovnog društva Trebinje, mlađ su obezbijedile Hidroelektrane na Trebišnjici iz ribogojilišta Mirotinj.

„Ovo je 11.poribljavanje na području Trebinja u ovoj godini, što je preko 250 hiljada komada mlađi kalifornijske i potočne pastrmke. Takođe, ove godine ubacili smo i 250 kilograma konzumne pastrmke, tako da je svake godine, u prosjeku, na našem području riblji fond bogatiji za preko 450 hiljada komada mlađi“, ističe Ninić, dodajući da HET obezbjeđuje značajna finansijska i materijalna sredstva i za druge aktivnosti društva.

poribljavanje-2

Do kraja godine, navodi, planirane su još nekolike akcije poribljavanja.

Podsjeća da zabrana ribolova na rijeci Trebišnjici, Sušici i Goričkom jezeru počinje prvog novembra i traje do prvog aprila naredne godine.

„ Dozvoljen je ribolov na Bilećkom jezeru, kao i na strugača, na potezu Kameni most-Blace i Kameni most-Maltezovo. Ribočuvarska služba redovno će kontrolisati dozvoljeni dnevni ulov, a protiv ribara koji se ne pridržavaju Zakona o lovostaju podnosiće se prekršajne prijave Osnovnom sudu Trebinje“, navodi Ninić, upućujući apel ribolovcima da poštuju vrijeme zabrane.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: