Jedina banka u Ljubinju od jutros ne radi | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Jedina banka u Ljubinju od jutros ne radi

Izvor: radio Trebinje | Datum:28.04.2022.

Jedina banka u opštini Ljubinje od jutros ne radi jer nije bezbjedna za korištenje zbog oštećenja koja je objekat pretrpio u zemljotresu, rekao je Srni načelnik Ljubinja Stevo Drapić.

- Banka sigurno neće biti osposobljenja za korištenje u narednih 15 dana, dok ne nađu alternativni smještaj, tako da sada imamo i taj problem - rekao je Drapić.

On je naveo da postoji i problem sa automobilima oštećenim u zemljotresu, dodajući da će štetu morati da nadoknadi opština, jer vozila nisu osigurana.

Drapić kaže da je u zemljotresu oštećeno i niz drugih javnih zgrada čiji će korisnici morati da traže drugi smještaj.

- Dječiji vrtić i škole su bezbjedne i nastava će početi od ponedjeljka, 2. maja - rekao je Drapić.

On je naveo da su u Ljubinju do sada prijavljena oštećenja na oko 130 objekata.

Načelnik opštine Berkovići Nenad Abramović rekao je Srni da su stručni timovi iz Republičke direkcije za obnovu i gradnju ustanovili da je sedam javnih objekata u Berkovićima oštećeno u zemljotresu.

Abramović je rekao da su oštećenja pretrpjeli objekti centralne osnovne škole i tri područna odjeljenja, kao i srednje škole, ali da su bezbjedni za boravak, tako da će nastava početi sljedeće sedmice.

On je dodao da je objekat gdje je smještena lokalna pošta i Narodna biblioteka takođe oštećen, ali bezbjedan za boravak.

- Objekat gdje je smještena Republička uprava za geodetske poslove i Crveni krst nije bezbjedan za boravak i moraće biti iseljen - rekao je Abramović i dodao da su oštećenja do sada prijavljena na oko 180 objekata.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: