Mašine Trendteksa i danas ugašene | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Mašine Trendteksa i danas ugašene

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:18.10.2016.

Radnice tekstilnog preduzeća “Trendteks” Doboj, koje rade u pogonima nekadašnjeg trebinjskog Novoteksa i danas su protestvovale u znak solidarnosti sa njihovim kolegama koji su dobili otkaz.

novoteks

Senka Starčević, direktor trebinjskog pogona “Trendteksa” novinarima je saopštila da je otpušteno 12 radnika zbog isteka ugovora o radu.

Ova poslovna jedinica trenutno nije likvidna, a zbog loše produktivnosti ovih radnika poslednjih mjeseci, ne možemo ih zadržati na uštrb drugih zaposlenih“, istakla je Starčević i dodala da je otpuštenim radnicima ostavila mogućnost da se u tekstilno preduzeće “Trendteks” jave ponovo nakon dva do tri mjeseca, dok se, prema njenim riječima, situacija stabilizuje. 

Prema njenim riječima, na posao će biti vraćena nekolicina radnika kojima do penzije nedostaje do tri mjeseca.Radnici su se, nakon mirnog protesta u krugu preduzeća, razišli kućama. Danas nisu bili voljni da daju izjave, tako da za sada nije poznato da li će štrajk, kao što je ranije bilo najavljivano, biti nastavljen dok se otpušteni radnici ne vrate na posao. 

Podsjetimo, trebinjski pogon “Trendteksa” Vlada RS kupila je početkom godine, a radnice ističu da i sa novim poslodavcem uslovi rada nisu nimalo bolji - rade i treće smjene i prekovremeno, a za rad nisu dovoljno plaćene.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: