Edukativne radionice „7 dana ekologije“ u trebinjskim vrtićima, školama i fakultetima | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Edukativne radionice „7 dana ekologije“ u trebinjskim vrtićima, školama i fakultetima

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:19.10.2016.

U okviru projekta „Izgradimo zeleni imidž“ koji finansira Ambasada Kraljevine Norveške u BiH, u  saradnji sa Gradom Trebinje, ovih dana u našem gradu sprovode se edukativne radionice pod nazivom „7 dana ekologije“.

djeca-vrtic

Radionice se sprovode u dječijim vrtićima, a cilj je razviti svijest najmlađih članova društva o važnosti očuvanja okoline i sredine u kojoj živimo.

Srđan Asanović, menadžer projekta „Izgradimo zeleni imidž“ kaže da je vrijednost projekta 85.000 maraka koji finasira Ambasada Kraljevine Norveške u BiH, a počeo je u decembru prošle godine.

„Osnovni cilj projekta je razvijanje svijesti iz oblasti energetske efikasnosti i stvorilo nam je mogućnost da apliciramo kod stranih donatora i evropskih fondova. Svaki projekat daje šansu za još veće projekte u većim iznosima. Formirali smo Zeleni ured, gdje su edukovana tri administrativna radnika koja će se baviti po pitanju energetske efikasnosti, postavljeni su parkinzi za bicikla sa solarnim panelima, solarno drvo ispred Turističke organizacije i nastavljamo sa nizom edukativnih radionica za vrtiće, škole i fakultete“, naveo je Asanović.

Prema riječima Dejana Jankovića, voditelja radionica, predavanja su od izuzetnog značaja za sve uzraste.

„Prvo predavanje bilo je učenicima trebinjske gimnazije, zatim predavanje u okviru gradske uprave i predavanje u vrtiću „Naša radost“. Tema za sve je bila energetska efikasnost shodno uzrastu polaznika radionica. Sa srednjoškolcima smo razgovarali koji su to izvori energije, o fosilnim i novim izvorima energije, dok smo sa mališanima iz vrtića pričali kako treba čuvati životnu okolinu, gdje su oni pokazali svoju kreativnost kroz crteže“, rekao je Janković.

U narednom periodu edukativno predavanje na temu „7 dana ekologije“ održaće se i za trebinjske studente.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: