Poreska uprava: Kazne za poreske obveznike, akcija se nastavlja | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Poreska uprava: Kazne za poreske obveznike, akcija se nastavlja

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:19.10.2016.

Tokom pojačane poreske kontrole, inspektori Poreske uprave RS su tokom 26 kontrola u proteklih osam dana u Trebinju, Bileći, Gacku, Ljubinju, Nevesinju i Foči, zbog neizdavanja fiskalnih računa i neprijavljivanja radnika, izdali 14 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 7.000 maraka, te 11 rješenja o zabrani djelatnosti na 15 dana, izjavila je Mila Štrkić, portparol Poreske uprave RS.

poreska-traka-kazne

Prema njenim riječima, u Područnom centru Trebinje je od 10. do 16. oktobra izvršena 21 kontrola, pri čemu je kod 11 poreskih obveznika konstatovana nepravilnost, a zatečena su dva neprijavljena radnika.

„Zbog uočenih nepravilnosti u radu, Poreska uprava je navedenim poreskim obveznicima izdala 11 prekršajnih naloga na iznos kazne od 5.500 maraka i osam rješenja o izricanju mjere zabrane obavljanja djelatnosti na 15 dana“, ističe Štrkićeva.

Kako navodi, intenzivne poreske kontrole zbog sve češćeg prometa mimo fiskalnih kasa i neprijavljenih radnika nastaviće se i u narednom periodu.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: