Pripravnički staž za djecu poginulih boraca | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Pripravnički staž za djecu poginulih boraca

Izvor: ZZZRS | Foto: ZZZRS | Datum:20.10.2016.

Zavod za zapošljavanje Republike Srpske juče je objavio Javni poziv za korištenje sredstava po Projektu podrške sticanja radnog iskustva mladih u statusu pripravnika u 2016. godini za zapošljavanje 60 lica djece poginulih boraca u iznosu od 57.492,70 KM. 


Upravni odbor JU Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske u ponedeljak je u Palama donio Odluku o raspisivanju Javnog poziva, a projektom se finasira 100% bruto plate pripravnika u iznosu od 796,02 KM u periodu trajanja pripravničkog staža od 12 mjeseci.

Na sjednici je donijeta i odluka o odobravanju sredstva za sufinasiranje samozapošljavanja ukupno 93 lica iz kategorije djece poginulih boraca u iznosu od 744.000 KM i samozapošljavanje demobilisanih boraca i RVI za 72 borca I i 26 boraca II kategorije u iznosu od 441.000 KM. Riječ je o odobravanju sredstava za lica koja su aplicirala po Projektu “Zajedno do posla” iz maja mjeseca, a za koja su obezbijeđena dodatna sredstva.

Raspisivanje novog Javnog poziva po Projektu zapošljavanja mladih u statusu pripravnika u kategoriji djece poginulih i odobravanje sufinsiranja samozapošljavanja djece poginulih boraca i demobilisanih boraca VRS po Projektu “Zajedno do posla” po Javnom pozivu od 04.05.2016. godine u skladu su sa usvojenom Odlukom Vlade Republike Srpske o izmjenama Akcionog plana zapošljavanja u Republici Srpskoj u 2016. godini.




Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: