Iz spomen kosturnice ispraćeni ostaci Aleksandra Dragića | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Iz spomen kosturnice ispraćeni ostaci Aleksandra Dragića

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:21.10.2016.

Porodica Aleksandra Dragića iz Bileće preuzela je danas iz Spomen kosturnice u Nevesinju posmrtne ostatke srodnika nestalog na lokalitetu Rošci kod Mostara 1992. godine. Identifikacija je obavljena po nalogu Okružnog tužilaštva Trebinje. Uzorak za DNA analizu uzet je još 2002. godine, a porodica je dodatno dala krv 2014. godine. Analiza je urađena u laboratoriji DNA u Tuzli , nakon čega je potvrđeno da posmrtni ostaci pripadaju nastradalom Aleksandru Dragiću rođenom 1971. godine u Mostaru. Dragić je nestao 18. avgusta 1992. godine u grupi sa Pavlom Dabićem, Dragomanom Doknićem i Danilom Škorom koji su ranije identifikovani. Njihova tijela dobijena su u ratnog razmjeni 23.02.1993. godine.

Predstavnici Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila i Opštinske boračke organizacije prisustvovali su danas ispraćaju posmrtnih ostataka Aleksandra Dragića njegovoj porodici.

Predsjednik Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Nevesinje Aljonka Dželetović podsjeća je da je u proteklom ratu na području Hercegovine nestalo 368 osoba srpske nacionalnosti i da je još uvijek nepoznata sudbina 84 lica.

Ona je upozorila da je prošla godina dana od posljednje identifikacije nekog lica srpske nacionalnosti iz Hercegovine, što znači da  bi ovim tempom bile potrebne još 84 godine za utvrđivanje identiteta svih žrtava.

U Spomen kosturnici u Nevesinju još uvijek se nalazi posmrtni ostaci 46 neidentifikovanih lica.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: