Vakcinacija protiv gripa počinje u ponedjeljak | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Vakcinacija protiv gripa počinje u ponedjeljak

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:21.10.2016.

U higijensko–epidemiološku službu Doma zdravlja Trebinje za sada je, kako saznajemo iz ove ustanove, stiglo oko 500 besplatnih vakcina protiv gripa.

vakcine

Prema riječima Jelene Durić, epidemiologa iz ove službe pristigle vakcine namjenjene su određenim kategorijama stanovništa.

„Ove, kao i prethodnih godina besplatne vakcine su stigle za pacijente koji su na hemodijalizi, pacijente koji boluju od šećernih bolesti, insulin-zavisni dijabetičari, pacijenti koji su liječeni kardiohiruškim metodama, koji su imali operacije na srcu, zatim pacijenti koji su oboljeli od malignih bolesti, koji su završili sa primanjem hemoterapije, djeca koja su oboljela od reumatske groznice sa promjenama na srcu i djeca oboljela od cistične fibroze, kao i osobe oboljele od multiple skleroze i mišićne distrofije“, navela je za Radio Trebinje Durićeva.

Ona dodaje da će svim pacijentima koji se jave u higijensko-epidemiološku službu pružiti uslugu davanja vakcine i ukoliko sami donesu vakcinu.

U trebinjskim apotekama vakcina protiv gripa za sada nema u prodaji, a mogu se poručiti, po cijeni od 20 maraka.

Vakcinacija protiv gripa u trebinjskom Domu zdravlja, kako je planirano, počeće u ponedjeljak, 24. oktobra.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: