Nevesinje: Crkva na Odžaku proslavila slavu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinje: Crkva na Odžaku proslavila slavu

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:24.05.2022.

Hram Svetog Kirila i Metodija u Odžaku danas je proslavio krsnu slavu. Svetu liturgiju služili su sveštenici Drago Zubac i Mladen Čalija.

Uz prisustvo predstavnika lokalne vlasti, mnogobrojnih vjernika iz Odžaka i okolnih sela nakon bogosluženja i litije obavljen je obred lomljenja slavskog kolača.

Čestitajući praznik sveštenici su poželjeli vjernicima radost, slogu i ljubav.

U svojoj besjedi sveštenik Čalija je poručio da se ugledamo na Hrista i da će onda sve što budemo radili biti blagosloveno i vezano za vječnost.

„Mi smo narod koji ima dušu, narod koji je otvoren prije svega za Boga pa i sve ostale, koji je primio hrišćanstvo i nosio Hrista u srcu, kako su propovjedali braća Kirilo i Metodije “- poručio je Čalija.

Sve vjernike koji su prisustvovali svečanosti, prigodnom zdravicom pozdravio je i ovogodišnji domaćin slave Radovan Kravić.

Istakao je da je hram izgrađen i uređen uz veliki trud žitelja ovog kraja i da je primjetna briga mještana o Hramu Svetog Kirila i Metodija.

Čestitajući praznik vjernom narodu obratio se i zamjenik načelnika Opštine Nevesinje Bogdan Botić.

„Draga braćo i sestre danas smo se okupili da proslavimo Svetog Ćirila i Metodija, da mu se pomolimo za napredak ovog mjesta i za spasenje svih nas“, istakao je Botić.

Slavske svečanosti nastavljene su uz trpezu ljubavi i prijateljske razgovore.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: