Višković: Vlada Srpske od 2018. godine uložila blizu 30 miliona KM u opštinu Nevesinje (FOTO/VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Višković: Vlada Srpske od 2018. godine uložila blizu 30 miliona KM u opštinu Nevesinje (FOTO/VIDEO)

Izvor: RTRS | Datum:02.06.2022.

Vlada Republike Srpske je od 2018. godine do danas je u opštinu Nevesinje uložila blizu 30 miliona KM i to se vidi, izjavio je danas premijer Radovan Višković.
 
Višković je najavio da će današnje otvaranje fabrike vode riješiti vodosnabdijevanje ovog područja i da će Nevesinje, možda među rijetkim lokalnim zajednicama imati dvostruke napajanje.

- Samo u taj projekat je uloženo više od tri miliona. Najvažnije je da su Vlada i Republika Srpska prepoznali Nevesinje kao strateško mjesto koje se mora pomoći kako bi opstalo i razvijalo se - rekao je Višković.

Višković je dodao da je potrebna ekonomija da bi tako bilo i pomenuo ključni projekat koji je dočekao finale - Hidroelektrana na Dabru koja će omogućiti značajna finansijska sredstva i lokalnoj zajednici, pored niza radnih mjesta i svih benefita koje će dobiti Hercegovina i Republika Srpska.

- Tu su i dvije vjetroelektrane i solarna elektrana, što su sve energetski projekti koji će od Nevesinja u narednim godinama napraviti još poželjniju destinaciju za život, a lokalnoj zajednici omogućiti veće prihode, pa će moći značajno više da se razvijaju u svakom pogledu - poručio je Višković.

Višković je na otvaranju Doma kulutre "Nebojša Glogovac" rekao da je to "hram kulture našeg Neše koji je svojim kulturnim djelovanjem i radom zadužio Nevesinje i pronio slavu ovog grada".


 

- Nevesinje mu se danas odužilo - istakao je Višković.


 

Premijer Srpske je dodao da je posebno ponosan što je tu i Spomen-soba neimarima Republike Srpske koji su je stvorili.

- Ponosan sam što ću posjetiti novoizgrađeni vrtić gdje je blizu 100 djece, a to je znak da Nevesinje ima budućnost.

Višković je poručio da će gdje god bude imao priliku govoriti o pomoći Srbije Republici Srpskoj.

- Uvijek ću zahvaljivati za sve ono što čini prema lokalnim zajednicama u Srpskoj, jer skoro da nema nijedne gdje nije učestvovala u izgradnji određenih infrastrukturnih projekata. Moćna, jaka Srbija je garant opstanka Republike Srpske, istakao je Višković i pozvao da se zaborave mračne ideje i namjere onih koji nas ne vole - naglasio je Višković.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: