OBAVJEŠTENJE IZ OPŠTINE NEVESINJE VEZANO ZA OBJEKAT BIVŠEG HOTELA | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

OBAVJEŠTENJE IZ OPŠTINE NEVESINJE VEZANO ZA OBJEKAT BIVŠEG HOTELA

Datum:04.06.2022.

Opština Nevesinje razumije želju građana da žive u lijepo uređenom gradu i u skladu sa tim ulaže napore da infrastrukturnim radovima, energetskim projektima, rješavanjem komunalnih problema i ekološkim akcijama doprinese da Nevesinje bude mjesto poželjno za život, saopšteno je iz Kabineta načelnika.

Upravo su minule spasovdanske svečanosti pokazale opredjeljenje opštinske administracije da uz pomoć vlada Srpske i Srbije Nevesinju donesu napredak i razvoj. Obnova Doma kulture, završetak prečistača pitke vode, proširenje Dječijeg vrtića, asfaltiranje puteva i ulica projekti su koje Opština sa ponosom dijeli sa svojim sugrađanima.

Opština prihvata interesovanje i brigu građana za izgled Trga slobode koji trenutno kvari objekat nekadašnjeg hotela. To je naročito došlo do izražaja nakon što je uži dio grada ukrasio monumentalni Spomenik slobode, a kasnije i obnovom Doma kulture.

Opština Nevesinje je preko svojih nadležnih službi provela sve zakonske radnje kako bi vlasniku objekta naložila obavezu sanacije zgrade.

Iz Opštine podsjećaju da je 2018. godine nakon zaključivanja stečajnog postupka u preduzeću a.d. za ugostiteljstvo i turizam „Vazdušna banja“,  imovina preduzeća prodata.

Urbanističko – građevinska inspekcija je u oktobru prošle godine donijela rješenje kojim se naređuje odgovornom licu firme vlasnika da izvrši rekonstrukciju zgrade bivšeg hotela „Vazdušna banja“ u roku od 30 dana. Inspektor je konstatovao da je objekat totalno devastiran i oštećen i da kao takav predstavlja opasnost za život i zdravlje ljudi i bezbjednost saobraćaja.

Nakon toga iz firme je stiglo uvjeravanje da će postupiti po rješenju, a u Kabinetu načelnika je sa predstavnikom firme postignut načelan dogovor da se uradi rekonstrukcija zgrade i riješe bezbjednosne prijetnje.

Vlasnik je nedavno uklonio dio krovne konstrukcije, pričvršćeni su limovi i zaštitnim mrežama zatvorena je prednja fasada.

Iz Odsjeka za inspekcijske i poslove komunalne policije naglašavaju da će i dalje pratiti izvršavanje obaveza vlasnika objekta naloženih u rješenju urbanističko-građevinskog inspektora.

Opština Nevesinje poručuje građanima da će istrajati u rješavanju ovog problema. Zahavljuje se i građanima na dobronamjerim sugestijama i kandidovanju projekata za bolji život svih stanovnika, navodi se u saopštenju iz Kabineta načelnika.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: