U Nevesinju uskoro počinje izgradnja objekta socijalnog stanovanja | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U Nevesinju uskoro počinje izgradnja objekta socijalnog stanovanja

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:24.06.2022.

Na lokaciji starog Lovačkog doma u Nevesinju uskoro će početi izgradnja stambene zgrade sa 12 stanova namijenjenih raseljenim licima i porodicama u stanju socijalne potrebe. Projekat "Zatvaranje kolektivnih centara putem omogućavanja javnih stambenih rješenja" vrijedan nešto više od milion maraka, zajednički provode Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije i Opština Nevesinje. Radove će izvoditi Građevinsko društvo "Visak" iz Mostara.

Opština Nevesinje je obezbijedila projektnu dokumentaciju i lokaciju, uklonila je stari objekat, a uradiće i vanjsko uređenje zgrade.

Lista krajnjih korisnika biće utvrđena u koordinaciji sa Republičkim sekretarijatom za raseljena lica i migracije u skladu sa procedurama Sekretarijata. Opština će nastojati da dobije tri stana za porodice u stanju socijalne potrebe, potvrđeno je u lokalnoj upravi. Prizmlje nove zgrade namijenjeno je za poslovne prostore Opštine Nevesinje i Lovačkog udruženja "Srndać".

Rok za završetak radova je godinu dana.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: