Trebinje: Službi za onkologiju Bolnice donirana dva infuzomata | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Trebinje: Službi za onkologiju Bolnice donirana dva infuzomata

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:31.10.2016.

Udruženje onkologa RS i zdravstveni radnici sa Novog Zelanda okupljeni oko srpskog društva „Sveti Kozma i Damjan” doniranali su dva infuzomata Službi za onkologiju Bolnice Trebinje.

222

Načelnik onkologije dr Ljubica Miljanović ističe da su infuzomati veoma značajni za brzo i precizno davanje terapije.

„Infuzomati će nam omogućiti komfornije, bolje i bezbjednije aplikovanje hemoterapije. Na aparate možemo programirati tačno vremenski i dozno terapiju, koja može da ide kontunuirano nekoliko sati ili dana, ali može da se pruža i takozvano brzo davanje terapije ako nam je potrebno da postignemo brz efekat lijeka koji apliciramo“, navodi dr Miljanović i dodaje da bi ovakve aparate trebali imati i na svim drugim odjeljenjima jer, kako ističe, oni omogućavaju precizno davanje u sekundama broja i doze lijeka.

Pored trebinjske Službe za onkologiju četiri infuzomata su dodijeljena Klinici za onkologiju Univerzitetskog kliničkog centa Srpske i dva Odjeljenju onkologije Univerzitetske bolnice Foča.

Donacija je vrijedna više od 18.000 KM.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: