Krsna slava Boračke organizacije: Nezaposlenost i dalje najveći problem boračkih kategorija | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Krsna slava Boračke organizacije: Nezaposlenost i dalje najveći problem boračkih kategorija

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:08.11.2016.

Lomljenjem slavskog kolača i prisjećanjem na poginule saborce, Gradska boračka organizacija Trebinje obilježila je danas Mitrovdan – krsnu slavu Boračke organizacije Republike Srpske.

mitrovdan

U crkvi svetog cara Lazara i kosovskih velikomučenika u krugu nekadašnje kasarne služen je pomen poginulim borcima u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, nakon čega je položeno cvijeće i na Spomenik braniocima Trebinja 1991-95.

Svečani ručak sa lomljenjem slavskog kolača priređen je u Domu učenika.

Predsjednik Gradske boračke organizacije Trebinje, Pero Mišeljić, kaže da se i nakon duže od dvije decenije od završetka rata boračke kategorije društva suočavaju za brojnim nerješenim problemima, od kojih je najveći – nedostatak posla.

mitrovdan3

„Još uvijek imamo problem sa zapošljavanjem djece poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, ali i demobilisanih boraca, koji su danas možda i u najtežoj situaciji jer nisu ni za posla ni za penzije, pritom nisu ni materijalno ni zdravstveno u mogućnosti da riješe svoje životne probleme“, istakao je Mišeljić.

On je izrazio nadu da će za potrebe i probleme boračke populacije imati više razumijevanja od novih vlasti u Trebinju.

„Prije tri mjeseca smo sravnali evidenciju sa biroom za zapošljavanje – 465 nezaposlenih boraca i 99 djece iz porodica poginulih boraca je još na birou u Trebinju. U međuvremenu se zaposlilo 15-ak djece, ali s druge strane – djeca naših poginulih saboraca još završavaju fakultete i svake godine taj broj nezaposlenih raste“, ističe Mišeljić za Radio Trebinje.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: