TAMINDŽIJA I STAJIĆ POSJETILI MJESTO NESREĆE I POVRIJEĐENE U NEVESINJSKOJ BOLNICI | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

TAMINDŽIJA I STAJIĆ POSJETILI MJESTO NESREĆE I POVRIJEĐENE U NEVESINJSKOJ BOLNICI

Izvor: topportal | Datum:18.09.2022.

Izvršni direktor za proizvodnju i tehničke poslove u preduzeću „Hidroelektrane na Trebišnjici“ Ilija Tamindžija i direktor Hidroelektrane „Dabar“ Slaviša Stajić posjetili su danas mjesto gdje je poginuo radnik A.Đ. iz Živinica, a dvojica radnika povrijeđena nakon obrušavanja u tunelu koji se izvodi za potrebe HE „Dabar“.

Radnik A.Đ. (55) iz Živinica poginuo je noćas u obrušavanju tunela “Zovi Do” u mjestu Džinova mahala u opštini Nevesinje, a dvojica radnika su povrijeđena.

Tamindžija je naglasio da je prioritet da se bezbjedno stigne do nastradalog i evakuiše tijelo. On je potvrdio da je tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju tražio od izvođača radova da dostavi tehničko rješenje za bezbjedno izvlačenje tijela nastradalog lica.

Direktor HE „Dabar“ Slaviša Stajić kaže da se radi o radnicima preduzeća „Integral inženjering“ koje je izvođač radova na tunelu.

− Pokušali su da izvuku nesretnog radnika, ali je dodatni odron zatrpao i tijelo i mašinu – rekao je Stajić.

Tamindžija i Stajić posjetili su danas povrijeđene radnike zbrinute u Bolnici Nevesinje.

Radenko Kokotović (55) iz Bileće zadobio je prelom potkoljenice, a Tarik Gledilo (37) iz Bugojna ima lakše tjelesne povrede i zadržan je na posmatranju.

Kokotović kaže da se sve desilo u sekundi. Montirali su lučnu remenatu za osiguranje iskopa kada je sa čeone strane došlo do obrušavanja zemlje.

− Naš kolega je nastradao, a ostali dio ekipe je spletom okolnosti izbjegao njegovu sudbinu –ispričao je Kokotović.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: