Radovi na reorganizaciji i adaptaciji Doma zdravlja u Gacku privode se kraju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Radovi na reorganizaciji i adaptaciji Doma zdravlja u Gacku privode se kraju

Izvor: gacko-rs.info | Foto: gacko-rs.info | Datum:11.11.2016.

Radovi na reorganizaciji i adaptaciji Doma prof. dr „Savo Bumbić“ privode se kraju, a nadzorni organ  je svakodnevno prisutan radi kontrole dinamike i kvaliteta preostalih radova. U vezi sa primjedbama menadžmenta Doma zdravlja Gacko, u ponedeljak, 7. novembra, održan je sastanak na gradilištu u Gacku, kojem su prisustvovali predstavnici Doma zdravlja, nadzornog organa, kao i predstavnici izvođača i podizvođača radova.

dscn6264

Izvršen je pregled objekata i izvedenih radova. Konstatovano je da unutrašnji građevinski i građevinsko zanatski radovi teku u kontinuitetu i izvode se po planiranoj dinamici. Izvedeni su radovi na postavljanju „antistatik“ poda sa uzemljenjem u porodilištu. Odlučeno je i da se radi kompletna fasada, iako je po projektu data pozicija djelimične popravke i sanacije.

„Na sastanku je dogovoreno da izvođač izvrši zamjenu slavina i nekih lavaboa za koje je zaključeno da se zbog estetike moraju ugraditi novi. Pojavio se i problem sa grijanjem, pa je dogovoreno da izvođač angažuje kvalifikovana lica radi popravke, utvrđivanja dalje defektaže naročito na ventilima i zatvaračima radijatora, jer je utvrđeno da većina tih komada nije ispravna pa je nemoguće spriječiti ovakve i slične kvarove na instalacijama centralnog grijanja“, istakao je Aleksa Zelenović, načelnik Odjeljenja za prostorno planiranje i civilnu zaštitu, koji je dio nadzornog tima. Istakao je da će ovakve nepredviđene radove izvođač i nadzor evidentirati i napraviti predračun radi nabavke dijelova u sistemu centralnog grijanja, i predočiti suinvestitorima, jer centralno grijanje nije obuhvaćeno projektom.

Takođe, uz nalog i odobrenje nadzornog organa, vrše se i druge intervencije i poravke koje nisu predviđene ugovorom, a potrebno je da se izvedu.

Radovi na adaptaciji i reorganizaciji Doma zdravlja biće završeni u produženom roku, do 18. novembra.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: