Fizičkom aktivnošću protiv dijabetesa | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Fizičkom aktivnošću protiv dijabetesa

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:14.11.2016.

Povodom Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa, danas je u Dučićevoj ulici organizovano besplatno mjerenje krvnog pritiska i šećera u krvi, a nakon toga je održana i tradicionalna trka školaraca iz Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“, s ciljem promocije fizičke aktivnosti među najmlađima.

Nada Bijedić, predsjednica trebinjskog Udruženja dijabetičara, istakla je da se mora ukazati na porast oboljelih od šećerne bolesti, što je u porastu, pogotovo kod djece.

dijabetes2

„U Trebinju je registrovano 1.996 dijabetičara, a od toga je 668 osoba na inzulinskoj terapiji. Zabrinjava podatak da imamo porast oboljelih u dječijoj dobi do 15 godina. Najmlađe dijete je staro samo 3 i po godine. Jedanaestero djece iz našeg grada je na inzulinskoj terapiji, dok je dvedeset devetoro oboljele djece na području istočne Hercegovine“, ističe Bijedić.

Obilježavanje Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa organizovalo je trebinjsko Udruženje dijabetičara u saradnji sa Domom zdravlja, članovima Crvenog krsta i drugim organizacijama.

dijabetes3


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: