Bolnica Trebinje obilježila krsnu slavu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Bolnica Trebinje obilježila krsnu slavu

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:14.11.2016.

Naš cilj je da u narednom periodu zajednički popravimo stanje i podignemo nivo zdravstvene zaštite u Bolnici Trebinje, a u interesu svih pacijenata iz našeg grada i istočne Hercegovine. Mi smo u ovoj godini usvojili strateški plan od 2016. do 2021. godine i potrudili se da to bude ozbiljan dokument, koji će doprinijeti razvoju zdravstvene zaštite u Trebinju, rekao je danas direktor ove zdravstvene ustanove Vaso Mijanović.

Mijanović je istakao da je prilikom izrade strateškog plana bilo najbitnije da se prepozna koje su to bolesti zbog kojih naši sugrađani moraju da se liječe u drugim centrima u RS, Srbiji i drugim zemljama iz okruženja.

img_7781

Na obilježavanju krsne slave ove ustanove – Sveti vrači Kozma i Damjan, Mijanović je potvrdio da će ova zdravstvena ustanova uskoro nabaviti aparat za magnetnu rezonansu kroz sistem privatno – javnog partnerstva.

„Očekujemo da u narednom periodu pristupimo razvoju angio sale, uvođenju prostora za kateterizaciju i koronarografiju. Ti procesi su započeti i nadamo se da će biti realizovani uskoro. Takođe očekujemo potpisivanje ugovora za izgradnju dijaliznog centra, a planirano je da bude završen do polovine februara naredne godine“, rekao je on.

Govoreći o trenutnom stanju u kome se nalazi Bolnica Trebinje, Vaso Mijanović je ocijenio da je ono dobro u odnosu na druge zdravstvene ustanove u Republici Srpkoj, ali da uvijek ima prostora za napredak i da će menadžment u narednom periodu raditi na poboljšanju opreme, kadra i infrastrukture.

img_7759„Popisali smo memorandum za projekat energetske efikasnosti, tako da će glavna zgrada - lamele A, B i C naredne godine dobiti novu fasadu, nove otvore, instalisana nova oprema za grijanje i hlađenje sistempom toplotnih pumpi", istakao je Mijanović.

Krsnoj slavi Bolnice prisustvovali su predstavnici privrednog, političkog i kulturnog života grada.

img_7765


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: