DOM ZDRAVLJA NEVESINJE: SA NOVOM LABORATORIJSKOM OPREMOM USLUGE BRŽE I POUZDANIJE | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

DOM ZDRAVLJA NEVESINJE: SA NOVOM LABORATORIJSKOM OPREMOM USLUGE BRŽE I POUZDANIJE

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:15.10.2022.

U Laboratorskoj službi Doma zdravlja Nevesinje instalirana je moderna oprema koja će omogućiti brze i pouzdane analize. Novi aparati dodatno su unaprijedili laboratorijsku dijagnostiku, a usluge nevesinjskih zdravstvenih ustanova – Doma zdravlja i Bolnice Nevesinje podignute su na još veći nivo.

Vrijednost nabavljene opreme i namještaja je oko 80.000 KM bez PDV-a. Projekat je finansirala Opština Nevesinje iz granta Vlade Srbije, dok je za nabavku namještaja sredstva izdvojila sama zdravstvena ustanova.

 

Potreba za nabavkom nove opreme javila se tokom pandemije korona virusa kada je laboratorijska služba bila pod maksimalnim opterećenjem i kada su se javili prvi prolemi na dotrajalim uređajima.

 

Laboratorija 2

 

Zamjenik direktora Doma zdravlja Nevesinje Milosav Uljarević kaže da su u dogovoru sa Opštinom Nevesinje ranije rezervisali dio sredstava za nabavku potpuno nove laboratorijske opreme i da je ovih dana na zadovoljstvo i pacijenata i zdravstvenih radnika obezbijeđen jedan prijatan ambijent za pružanje zdravstvenih usluga. Uljarević naglašava da je Dom zdravlja i do sada ispunjavao sve zakonom definisane obaveze u primarnoj zdrvstvenoj zaštiti, a da se sada osiguranicima nude dodatni kapaciteti.

 

− Važno je što pacijenti neće morati izdvajati dodatna novčana sredstva za analize u privatnim laboratorijama, osim ako to nije njihov lični izbor – ukazuje Uljarević i dodaje da je će u okviru javne zdravstvene ustanove, odnosno laboratorije, biti pokrivene sve usluge propisane zakonom.

 

Uljarević se zahvalio Opštini Nevesinje na razumijevanju njihovih potreba, a Vladi Srbije na izdašnoj pomoći.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: