Sa Česima o donaciji za zubački vodovod: Do kraja godine studija izvodljivosti | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Sa Česima o donaciji za zubački vodovod: Do kraja godine studija izvodljivosti

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:18.11.2016.

Gradonačelnik Trebinja, Luka Petrović razgovarao je sa delegacijom Ambasade Češke Republike u BiH o realizaciji naredne faze sistema vodonabdijevanja na Zupcima, za šta bi sredstva trebalo da donira češka vlada.

luka-petrovic2

Novac Češke Republike, kako je pojasnio gradonačelnik Petrović, trebalo bi da finansira izgradnju primarne vododistributivne infrastrukture do zubačkih sela Orašje, Turmenti, Konjsko i Bogojević selo, čime bi i ovaj dio Zubaca dobio vodu za navodnjavanje obradivih površina, ali i tehničku vodu za domaćinstva.

Procijenjena vrijednost projekta, kako je rekao, iznosi 2.110.000 KM, a definitivna potvrda o visini donacije koja će biti odobrena za ovu namjenu iz češke vlade trebalo bi da stigne po kompletiranju pripremne dokumentacije.

„Oni ne mogu da odobre sredstva dok ne budu imali studiju izvodljivosti. I mi smo se obavezali da ćemo im dostaviti studiju izvodljivosti do nove godine, te da ćemo im uraditi idejni projekat sistema“, rekao je Petrović za Radio Trebinje nakon sastanka.

On je dodao da je za tu namjenu formiran i stručni tim Grada Trebinja, da predstoje poslovi na utvrđivanju broja sadašnjih i potencijalni korisnika vode, te ukupnih površina koje se obrađuju i onih u javnom vlasništvu koja će se moći dati u zakup.

Mislim da ćemo na vrijeme izaći donatorima u susret sa svim parametima koji im budu potrebni. Poručili smo da će gradska administracija otkloniti sve eventualne prepreke i nedostatke kako bi projekat bio uspješno realizovan“, rekao je gradonačelnik Petrović.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: