Sindikati: Nećemo dozvoliti umanjenje primanja | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Sindikati: Nećemo dozvoliti umanjenje primanja

Izvor: Srna | Foto: Srna | Datum:18.11.2016.

Sindikalne organizacije Rudnika i Termoelektrane /RiTE/ “Gacko” i RiTE “Ugljevik” saopštile su danas da neće dozvoliti umanjenje dostignutog nivoa plata i drugih naknada radnika, koji predstavljaju i tvrde da je uštede moguće izvršiti na druge načine.

gacko

U saopštenju se navodi da su informacije sa sastanka Uprave “Elektroprivrede Republike Srpske” sa predsjednikom Vlade Republike Srpske i resornim ministrom, kome su prisustvovali i direktori zavisnih preduzeća u sastavu “Elektroprivrede”, izazvale ogorčenje i revolt među radnicima u ova dva preduzeća.

“Žalosna je i sramna i sama ideja da se na ovom sastanku raspravljalo o umanjenju primanja, odnosno plata i drugih naknada, radnicima zaposlenim u elektro-energetskom sektoru. U prilog ovoj konstataciji ide i najava da će se na sjednici Kolegijuma direktora `Elektroprivrede`, koji je najavljen za sljedeću sedmicu, na dnevnom redu naći i smanjenje plata zaposlenim u `Elektroprivredi”, dodaje se u saopštenju.

Sindikati navode i da su se oni koji planiraju smanjenje bruto mase za primanja zaposlenim u “Elektroprivredi Republike Srpske” do sada “bezbroj puta oglušili o stavove Sindikata da se zaustavi nekontrolisano zapošljavanje u `Elektroprivredi`, koje je naročito izraženo u posljednjih nekoliko godina”.

“Smatramo da niko nema pravo da gazi prava naših radnika od kojih većina radi u teškim uslovima rada, u svim vremenskim prilikama i neprilikama, neki čak i životno ugroženi, radeći prekovremeno, noću, proizvodeći i održavajući ovaj sistem, i na kraju krajeva i samu Republiku Srpsku”, ističe se u saopštenju koje su potpisali predsjednici dva sindikata Željko Tepavčević i Zoran Mićanović.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: