CJB Trebinje obilježio krsnu slavu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

CJB Trebinje obilježio krsnu slavu

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:18.11.2016.

Pripadnici Centra javne bezbjednosti Trebinje danas su proslavili krsnu slavu, Svetog Arhangela Mihaila.

cjb-slava

U crkvi Svetog cara Lazara u krugu Centra javne bezbjednosti parastos za 18 poginulih radnika ovog centra služio je vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije.

Ispred spomen-ploče poginulim radnicima upaljene su svijeće i položeno cvijeće.

Žarko Laketa, načelnik centra CJB, čestitajući svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova RS krsnu slavu, istakao je da je spomenik posvećen poginulim pripadnicima CJB Trebinje u završnoj fazi.

„U narednom periodu ćemo zajedno sa porodicama naših poginulih kolega okupiti se i obilježiti taj poseban dan jer su to oni zaista zaslužili, samim tim, da mi danas ovdje uživamo u slobodi koju su nam oni priredili i za koju su oni, između ostalog zaslužni“, rekao je Laketa.

On je istakao da je stanje bezbjednosti na području koje pokriva CJB Trebinje i u ovoj godini dobro.

„CJB Trebinje je u određenim krivičnim djelima protiv života i tijela imao izuzetne rezultate i sva ta djela su dokumentovana i predata nadležnom tužilaštvu. Takođe, ostvarili smo dobre rezultate i po pitanju ratnog zločina kao i sa krivičnim djelima protiv imovine naših građana. Rasvjetljenost tih djela u prethodnom periodu je oko 90%“, zaključuje načelnik CJB Trebinje.

cjb-slava-2

Svečanosti u CJB Trebinje je, po prvi put, prisustvovao i gradonačelnik Trebinja, Luka Petrović.

Čestitajući Krsnu slavu i obraćajući se prisutnima, gradonačelnik Petrović je istakao da ga raduje činjenica da je 90% raznih krivičnih djela otkriveno, ali uvijek može da se radi bolje i da se radi više.

„Mi smo ovdje u jednoj teškoj poziciji, graničimo sa Evropskom unijom, sa Crnom Gorom i Federacijom i sigurno je da ovdje ima više posla nego u drugim centrima. Ja bih samo zamolio u ime Grada i Gradske uprave da se maksimalno bude budno i pažljivo jer naša djeca treba da se odgajaju u zdravoj i sigurnoj sredini“, kaže gradonačelnik  Petrović.

On je naglasio da je od izuzetne važnosti za grad da izvještavanje CJB Trebinje bude redovno na sjednicama Grada Trebinja, kako o stvarima koje urade tako i o problemima koji ne budu riješeni.

„Građani očekuju istinu i nje se nikada ne treba stidjeti. Jer je svima teško čime god da se bavimo. Raditi ove teške poslove, a ne misliti na budućnost – ne valja. Zato molim da budemo saborni, da zajednički analiziramo problematične tačke, da se ne osamostaljujemo već da zajednički svaki problem izložimo i pokušamo riješiti“, naveo je on.

cjb-slava-1Obilježavanju krsne slave Centra javne bezbjednosti Trebinje, osim pripadnika Centra i članova porodica poginulih radnika, prisustvovale su i zvanice iz političkog i privrednog života grada.

Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: