Jahorina planina koja živi 365 dana u godini (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Jahorina planina koja živi 365 dana u godini (VIDEO)

Izvor: RTRS | Datum:03.11.2022.

Jahorina je konačno postala planina koja živi 365 dana u godini.
 
Stotinu devet dana ljetne turističke sezone sa prihodom od 1,3 miliona maraka premašilo je prihode zimskih sezona prije investicionog ciklusa koji je počeo 2017. godine.

Gostiju i u ljetnoj sezoni biće i više kada sa planine odu kranovi, poručuju sa Jahorine.

Panoramska vožnja, alping koster, zip i skaj lajn preko jezera, biciklističke staze, jahanje konja, adrenalinski park ... Ljetne atrakcije, koje su privukle više od 100 hiljada gostiju, teško je i nabrojati ...

Dejan Ljevnajić, direktor OC Jahorina, istakao je da je prihod ovog ljeta u odnosu na posljednju ljetnu sezonu veći 2,5 puta. Naveo je da je realizovano mnogo projekata baziranih na sportu i kulturi.

Didžital hab, fešn vik, ultra trejl, detoks Jahorina ... Ni društveno odgovorne projekte OC nije lako nabrojati. Pri tom, sportski i kongresni turizam, ekskurzije, ljubitelji prirode... Hoteli su punim kapacitetom radili tokom ljeta...

Dragan Sokolović, sekretar Udruženja hotelijera Jahorina, naveo je da su dobrim rezultatima doprinijeli sadržaji koje je pokrenuo Olimpijski centar, zajedno sa vaučerima od strane Vlada Republike Srpske, te aktivnostima samih hotelijera.

- Sadržaji koje bi hotelijeri željeli da što prije zažive na planini su staze za hajking i hodanje, a razvoj sportskih sadržaja, dvorane i tereni će zasigurno omasoviti sportski turizam - naglasio je Sokolović.

Nećemo prećutati ni da su gosti Jahorine proteklog ljeta tolerisali gradilišta i kranove, ali da se i na planini nadaju da će se izgradnja smještajnih kapaciteta spustiti u podnožje planine. A da već jeste, svjedoče rezervacije za zimsku sezonu...

Ljevnajić je rekao da je dogovoren jedan avion turista nedjeljno iz Londona.

- Jahorina uopšte ne mora da brine da li će biti puna ili ne. Treba samo da razmišljamo da mi pružimo maksimum - uvjeren je on.

Sokolović je rekao da je poznato da su slična odredišta u Bugarskoj jeftinija, ali u Srbiji i Sloveniji znatno skuplja, zbog čega će se hotelijeri na Jahorini potruditi da pruže odličnu uslugu za sadašnje cijene.

Najbolji odnos cijene i kvaliteta i tradicionala gostoljubivost aduti su Jahorine, koja će skijašima i ove zime ponuditi nove staze, žičare, sankališta i bez bojazni da snijega neće biti, jer ga novi sistem za osnježavanje može proizvoditi i na temperaturama do 15 stepeni.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: