ZP HET: Saopštenje o povećanju broja stipendija | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

ZP HET: Saopštenje o povećanju broja stipendija

Izvor: Herceg TV | Foto: Herceg TV | Datum:23.11.2016.

Uprava ZP „Hidroelektrane na Trebišnjici“ a.d. Trebinje donijela je odluku o povećanju broja stipendija sa predviđenih 30 na 70 stipendija.

Dana 15.09.2016. godine objavljen je Javni poziv za dodjelu stipendija (Broj: 7451) u kome je navedeno da će biti podijeljeno 30 stipendija. Na navedeni poziv stiglo je 150 molbi. Komisija za utvrđivanje prijedloga za dodjelu stipendija razmotrila je pristigle molbe. Na osnovu ukupno provedene analize dokumentacije utvrđeno je veoma teško materijalno stanje velikog broja studenata. U najvećem broju to su djeca bez jednog ili oba roditelja, djeca čiji roditelji imaju određen stepen invaliditeta, te djeca koja žive u višečlanim porodicama bez ikakvih ili sa vrlo malim primanjima, a koja su istovremeno dobri studenti.

Zato, na prijedlog Komisije za utvrđivanje prijedloga za dodjelu stipendija povećavamo broj stipendija za ovu školsku godinu.

Rang lista studenata koji su dobili stipendiju biće objavljena na oglasnoj tabli Preduzeća i web sajtu dana 24.11.2016. godine, a stipendisti će naknadno biti obaviješteni o terminu potpisivanja ugovora.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: