Ko je Nevesinjac koji gospodari Internetom | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Ko je Nevesinjac koji gospodari Internetom

Izvor: Centralni portal | Datum:14.11.2022.

Kada kažemo Slađan Knežević malo ko će znati o kome se radi, ali kada kažemo Gospodar Pršljnova tada znaju svi, pogotovo oni koji su na društvenim mrežama.

Osim što je Slađan Gospodar na Internetu i legenda Tvitera i Instagrama, u svom gradu je i ugostitelj, ali i odbornik lokalnog parlamenta. Tako dolazimo do zaključka da je ovaj Nevesinjac političar sa najvećim brojem pratilaca. Samo na Instagramu ga prati 750.000 ljudi. A, pođednako je uticajan i na Tviteru.

Slađan, odnosno Gospodar Pršljenova izdvojio je vrijeme za Centralni portal i na duhovit način otkrio zanimljive informacije.


“Gospodar je izmišljen lik, nastao igrom slučaja prije sedam, osam godina. Prije toga je bio Slađan, ali samo nakratko. Instagram je 2014. na našim prostorima bio samo nova društvena mreža i ništa više. Svi su bili na Fejsbuku. Znaš kad u Banjaluci kažu da je Starčevica nekad bila samo njiva ili kad u Beogradu kažu da je Novi Beograd bio samo močvara? E, tako je i Instagram kad sam krenuo da objavljujem fore bio livada, a onda je 2015. počeo da se urbanizuje i dobija oblik koji ima danas, otkrio je Slađan nastojeći pojasniti da je svjestan da nije “izmislio toplu vodu”.

“Na Instagramu postoji veliki broj zanimljivih profila koji rade isto ili slično, ali ja sam imao prednost, jer sam otvorio nalog prije njih. Kad su oni krenuli da rade to što ja radim, već sam imao 100k pratilaca”, pojasnio je Gospodar Pršljenova za čitaoce Centralnog portala.

Za nastanak i rast ovog popularnog internet identiteta bio je presudan hercegovački humor.

„Uglavnom su sve moje objave bile anegdote iz naših krajeva koje sam pretvarao u kratke tvitove od najviše 140 karaktera, koliko je u to vrijeme Tviter dozvoljavao. To se ljudima sviđelo i profil je počeo da raste. E sad, da li Gospodar baš gospodari društvenim mrežama u to ne bih da ulazim. Ima dosta zanimljivih profila. Polovina mojih pratilaca je iz Srbije, červrtina iz BiH, ostatak je region i dijaspora”, objasnio je duhoviti sagovornik Centralnog portala.

Na pitanje od sličnostima i razlikama na relaciji Gospodar – Slađan stigao je očekivano duhovit odgovor.

“Dosta se razlikuju, ali dosta su i slični. Gospodar nema probleme koje ima Slađan. Gospodar može da objavljuje šta hoće, Gospodar objavljuje smiješne stvari kad Slađanu nije do smijeha… ali definitivno imaju isti smisao za humor”, rekao je Slađan.

Ovaj duhoviti Hercegovac kaže da mu je u odnosu na mreže i politiku kafana na prvom mjestu.

“Kafana je sve nabrojano plus još mnogo toga. U kafani npr. čuješ sve što ti je potrebno da napišeš dobar tvit, a ima i politike. To što sam odbornik u Skupštini Nevesinja ne čini me političarom. Daleko od toga. Ali drago mi je što je moj glas uvijek kontra budalaština”, zaključio je Gospodar Pršljenova – najduhovitiji tviteraš i instagramer među političarima.


Kategorija: Društvo

Najčitanije u ovoj kategoriji: