Pružiti podršku i ekonomsku nezavisnost ženama žrtvama nasilja | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Pružiti podršku i ekonomsku nezavisnost ženama žrtvama nasilja

Izvor: Nezavisne | Foto: Nezavisne | Datum:25.11.2016.

Luka Petrović, gradonačelnik Trebinja, rekao je da je podrška i ekonomska nezavisnost osnov na kojima treba razvijati mehanizam u pogledu protiv nasilja nad ženama i otvorio konferenciju "Prevencija i suzbijanje nasilja u porodici kroz programe ekonomskog osnaživanja žrtava" koja se održava u Banjaluci.

Pružiti podršku i ekonomsku nezavisnost ženam žrtvama nasilja

"Lično podržavam sve inicijative koji su usmjerene ka rješavanju problema vezanih za nasilje u porodici. Ne odobravam nijednu vrstu nasilja, bila ona psihološkog ili fizičkog karaktera", izjavio je Petrović.

Dodao je da je svjestan činjenice da je broj žena žrtava nasilja sve više prisutan i daleko veći od zabilježenih statističkih podataka.

Ljiljana Čičković, direktorica Fondacije "Ženski centar" Trebinje rekla je da današnja konferencija govori o kategoriji žena koje su vrlo ranjive i koje su do sada bile na marginama društvenog života, a to su žene žrtve porodičnog nasilja.

"Ono što me ohrabruje, među panelistima i među učesnicima, je i veliki broj vladinih institucija RS, koji prepoznavaju i podržavaju ovu problematiku", rekla je Čičkovićeva.

Konferenciju organizuje Fondacija "Ženski centar" Trebinje u partnerstvu sa Fondacijom "Lara" Bijeljina i "HCL" iz Banjaluke.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: