Ljubinjac, olimpijac iz mikroelektronike | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Ljubinjac, olimpijac iz mikroelektronike

Izvor: Radio Trebinje | Datum:01.12.2022.

Jedne ugledne beogradske novine običavale bi da u decembru redovno objave seriju bilješki o mladim i uspješnim ljudima pod zajedničkim naslovom „Ovo je bila njihova godina“.

Kad bi u Ljubinju izlazile bilo kakve novine sa sličnom rubrikom, titula najboljeg bi i na kraju ove 2022. pripala istom onom mladiću koji je 2019. bio Đak generacije u ljubinjskoj gimnaziji „Svetozar Ćorović“-  Dakle, Vasiliju Nosoviću!

Vasilije Nosović, čiju smo matursku sliku tada objavili na portalu Radio Trebinja, uz razložne pohvale, ove jeseni, na 17. Međunarodnoj olimpijadi iz mikroelektronike, održanoj od 10. do 12. oktobra godine u Jerevanu, u Jermeniji, osvojio je drugo mjesto i srebrnu medalju za Srbiju. Odnosno, za svoj Elektrotehnički fakultet iz Beograda (modul Elektronika), na čijoj četvrtoj godini upravo studira. Iz poštovanja prema dotičnom takmičenju, na kom je učestvovalo 13 zemalja, nećemo preskočiti ni informaciju da je prvo mjesto pripalo Ignasiju de Pedru iz Argentine, dok su treće mjesto i bronzane medalje dobila dva takmičara - Rodrigo do Nasimiento Toledo iz Brazila i Armen Babajan iz Jermenije.

Ova vijest, uz pojedinosti o takmičenju, objavljena je i na zvaničnoj stranici Elektrotehničkog fakulteta iz Beograda, uz dodatak da je Jerevan okupio takmičare iz Argentine, Jermenije, Belorusije, Bosne i Hercegovine, Brazila, Egipta, Perua, Rusije, Srbije, Vijetnama, Ujedinjenih Arapskih Emirati, Ukrajine i Sjedinjenih Američkih Država. Učestvovali su studenti osnovnih, master ili doktorskih studija mlađi od 30 godina.

Vasilija Nosovića Ljubinjci pamte i kao veoma dobrog mladog odbojkaša Ljubinje Bankoma, pa su nam i u tom klubu, sadašnjem premijerligašu Bosne i Hercegovine rekli da su ponosni na uspjeh svog nekadašnjeg igrača, sada 22-godišnjeg studenta Beogradskog univerziteta.

Ako bi, po analogiji s početka naše bilješke, u Ljubinju birali najuspješnijeg sugrađanina, onda bi ovo bila Vasilijeva godina. Čestitamo!


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: