Srbija nastavlja pomagati Nevesinju i u drugom krugu pomoći Srpskoj | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Srbija nastavlja pomagati Nevesinju i u drugom krugu pomoći Srpskoj

Izvor: rejting info | Datum:04.02.2023.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će Srbija u drugom krugu obezbijediti pomoć Sokocu, Višegradu, Rudom, kao i Nevesinju i Drvaru.

Komentarišući pomoć koju je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio za opštine u Srpskoj, Dodik je rekao na konferenciji za novinare u Zvorniku da su o tome pričali na sastanku, te da je to politika kontinuteta.

– Rekli smo da moramo stabilizovati opštine. U prošlom krugu to su bile Kozarska Dubica, Nevesinje, Kostajnica, koja je preživjela štetu, te Drvar – naveo je Dodik.

 
On je istakao da će u ovom krugu pomoći Sokocu, Višegradu, Rudom, vjerovatno i Nevesinju, Drvaru, i možda još nekoj opštini.

Dodik kaže da je to Vučić prihvatio i podržao.

On je naveo da su ranije osmislili politiku u kojoj Srbija treba da pomogne ili da plasira podršku projektima u svim opštinama u Srpskoj i da se taj projekat završava i gotovo da nema opštine da Srbija nije direktno intervenisala sa podrškom nekim od projekata.

Dodik je rekao da Vučić treba krajem februara ili početkom marta da dođe i da obiđu neku od tih opština i da promovišu projekte.

On je izrazio zahvalnost Srbiji na podršci na ovim važnim projektima i istakao da je veoma važno što Srbija daje 80 odsto sredstava za pomoć u izgradnji trase auto-puta Rača-Bijeljina, što je oko 80 miliona evra donacija.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: