Zajedno protiv nasilja u porodici | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Zajedno protiv nasilja u porodici

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:13.12.2016.

Platformu zajedničkog djelovanja u borbi protiv nasilja u porodici danas je u Trebinju potpisala 61 institucija i organizacija sa područja istočne Hercegovine, čime su se obavezale da će u okviru svojih djelatnosti raditi na suzbijanju i podršci žrtvama ove neželjene društvene pojave.

zenski-centar

Ljiljana Čičković, izvršni direktor nevladine organizacije „Ženski centar“ – inicijatora izrade platforme, kaže da je riječ o nadogradnji postojećih pojedinačnih sporazuma i protokola potpisanih u Trebinju 2005, te u ostalim opštinama istočne Hercegovine 2008. i 2009. godine.

zenski-centar2

Ova platforma će unaprijediti mehanizme podrške žrtvama porodičnog nasilja, što nije samo rezultat Ženskog centra nego i svih potpisnica iz naše regije u kojima ovakve žrtve imaju adekvatniju zaštitu. Izuzetno dobar odnos institucija istočne Hercegovine prema žrtvama porodičnog nasilja prepoznat je kao jedan od najboljih oblika uvezivanja institucija u BiH i kao takav biće predstavljen u brošuri švedske Fondacije za mir i rodnu ravnopravnost Kvina Til Kvina”, pojašnjava Čičkovićeva.

Ona napominje da se u posljednja dva mjeseca Ženskom centru obraća sve veći broj žena žrtava porodičnog nasilja.

„To je drastičan porast u odnosu na prethodne mjesece ili godine, mada ne mislim da se nasilje u istočnoj Hercegovini povećalo, već je riječ o ohrabrenju žrtava da o tome progovore. Uglavnom su to žene i djeca, kao direktne i indirektne žrtve“, ističe Čičkovićeva.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: