Simić iz Kahramanraša: Teška i hladna noć iza nas; Spasioci nastavljaju potragu za preživjelima (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Simić iz Kahramanraša: Teška i hladna noć iza nas; Spasioci nastavljaju potragu za preživjelima (VIDEO)

Izvor: RTRS | Datum:11.02.2023.

Nakon što je ekipa RTRS-a provela noć u kampu u Kahramarašu sa spasiocima, jutro dočekuju u pripremi za odlazak na teren. Među spasiocima je i Specijalni tim za traganje i spasavanje iz ruševina Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske, koji svakodnevno traži preživjele zajedno sa psom Torom.

Naš reporter Danijel Simić u Kahramanmarašu razgovarao je sa pripadnikom Specijalističkog tima, Nenadom Ćukom.

Ističe, da su trenutno najproblematičniji uslovi, jer je veoma hladno.

- Boravak napolju nije uopšte prijatan, ali kako je svima tako je i nama. Situacija je vanredna i ne možemo očekivati bolje - dodaje Ćuk. 

Kako Ćuk naglašava, sedam novih članova spasilačke ekipe iz Bijeljine su došli sinoć, te će sada imati timove po deset ljudi.

Spasilački timovi iz cijelog svijeta ulažu ogromne napore da dođu do preživjelih, komentariše Ćuk.

- Kolege iz Rusije su bile već ovdje kada smo mi stigli, a kolege iz AFADA su nas dočekale. Našli smo se odmah pri ruci i krenuli u akciju - zaključuje Ćuk.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: