Apel: Ponašajmo se po pravilima lijepog ponašanja! | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Apel: Ponašajmo se po pravilima lijepog ponašanja!

Izvor: Herceg TV | Foto: Herceg TV | Datum:14.12.2016.

Centar javne bezbjednosti Trebinje apeluje na sve građane i goste u Gradu Trebinju i opštinama Istočne Hercegovine da se u mjesecu decembru ponašaju u skladu sa pravilima lijepog ponašanja.

Srodna slika

Centar će tokom decembra da pojača prisustvo policijskih službenika na ulicama, da pojača kontrolu rada ugostiteljskih objekata, kao i kontrolu javnih površina gdje se očekuje okupljanje većeg broja građana, kontrolu bezbjednosno interesantnih lica i vozila koja koriste.

Policijski službenici će takođe, da preduzimaju preventivne mjere koje za cilj će imati smanjenje saobraćajnih nezgoda kao i zastoja u saobraćaju. S obzirom na otvaranje Zimzograda u Gradu Trebinju, Centar očekuje povećan broj učesnika u saobraćaju, kako motornih vozila tako i pješaka, stoga apeluje na sve njih da imaju strpljenja i da poštuju zakonske propise i saobraćajnu kulturu.

Za prvih 10 dana mjeseca decembra policijski službenici Centra javne bezbjednosti Trebinje su evidentirali šest prekršaja po Zakonu o javnom redu i miri i to: dva prekršaja „Ugrožavanje bezbjednosti prijetnjom napada na život, tijelo ili imovinu“, dva prekršaja „Vrijeđanje“ i dva prekršaja „Tuča i fizički napad“. Za isti vremenski period evidentirano je 181 prekršaj prekoračenja brzine i 52 prekršaja vožnje pod uticajem alkohola.

Centar javne bezbjednosti Trebinje će u narednim prazničnim mjesecima da preduzme niz preventivnh mjera s ciljem da se spriječe mogući incidenti koji mogu ugroziti bezbjednost građana, ali će, takođe, da sankcioniše sve oblike ponašanja koji nisu u skladu sa zkonskim propisima.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: