Mladi Crvenog krsta u akcijama za stare i socijalno ugrožene | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Mladi Crvenog krsta u akcijama za stare i socijalno ugrožene

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:15.12.2016.

U okviru projekta „Aktivno starenje“, koji zajednički provode trebinjski Crveni krst i Dom penzionera, danas su volonteri CK na izlet u manastir Ostrog poveli stare iz ove ustanove.

volonteri-ck

Kako kaže Aleksandar Koprivica, sekretar Crvenog krsta Trebinje, ovo je prvi, dok je naredni izlet planiran za nekoliko dana.

„Osim izleta planirali smo i druženje sa starima u Domu penzinera do kraja godine. Redovno svake godine obilazimo i stare u pet mjesnih zajednica, kod kojih obavimo kućne popravke i slično kako bismo im pomogli i olakšali život. U planu nam je da starim osobama u okolini Trebinja do kraja godine dodijelimo pakete sa hranom i higijenom“, napominje Koprivica.

On podsjeća da Klub mladih Crvenog krsta Trebinje, kao i prethodnih godina, organizuje humanitarnu akciju „Paketić za ljepši osmijeh“, za djecu iz socijalno ugroženih porodica.

„Ova akcija je već počela i trajaće do 30. decembra, a vjerujem da ćemo u akciju uključiti i djecu sa posebnim potrebama iz Trebinja. Ako budemo imali dovoljno sredstava, posjetićemo i mališane koji će praznike dočekati u trebinjskoj bolnici kako bismo i njima uručili paketiće za Novu godinu“, dodaje Koprivica.

Spisak socijalno ugroženih porodica Crveni krst svake godine dobije od Centra za socijalni rad Trebinje, koji na osnovu broja prikupljenih paketića odredi kojim porodicama će biti proslijeđeni.

Akcija „Paketić za ljepši osmijeh“ sastoji se od prikupljanja novčanih sredstava, slatkiša i igračaka za djecu iz socijalno ugroženih porodica, a dobrovoljni prilozi mogu se dostaviti u prostorije Crvenog krsta Trebinje svakim radnim danom od 7 do 14, ili u prostorije Kluba mladih trebinjskog Crvenog krsta četvrtkom od 19 do 20 časova.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: