Kamion iz Berkovića i radnici iz Ljubinja čiste bilećke ulice | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Kamion iz Berkovića i radnici iz Ljubinja čiste bilećke ulice

Izvor: Atv | Datum:26.02.2023.

Saga oko odvoza smeća u Bileći danas dobija svoj nastavak.

Radnici bilećkog "KOMUS-a” nastavili su štrajk, a opštinske vlasti danas su angažovale kamione za odvoz smeća i ljudstvo iz Ljubinja što je izazvalo novi revolt radnika tog preduzeća.

 

"Dovezli su kamion iz Berkovića, a radnike iz Ljubinja, da danas čiste bilećke ulice. Dali su im dobre dnevnice", tvrde za ATV ogorčeni radnici i poručuju da borba za zarađeni novac neće prestati.

 

"Opština je prvo kontaktirala komunalno iz Trebinja i Gacka ali oni nisu htjeli da dođu, a onda su zvali Berkoviće. Iz Berkovića su dobili kamion, ali ne i radnike, pa su onda morali zvati Ljubinje koje im je poslalo dva radnika kako bi radili za dnevnice u iznosu od 100 KM", kazao je Dobroslav Kašiković, iz sindikata bilećkog "KOMUS-a".

 

O današnjem dešavanju, obavještena je predsjednica Granskog sindikat Srpske koja će se u srijedu u Bileći prvo sastati sa predstavnicima sindikata, kao i sa radnicima "KOMUS-a", nakon čega slijedi sastanak u opštini sa nečelnikom, kako bi se pronašlo rješenje za ovaj problem.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: