Ivana Koprivica iz Bileće, lice sa invaliditetom, muku muči sa 150 metara makadama (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Ivana Koprivica iz Bileće, lice sa invaliditetom, muku muči sa 150 metara makadama (VIDEO)

Izvor: RTRS | Datum:26.02.2023.

Ivana Koprivica, lice sa invaliditetom iz Bileće, od prije deset godina kada je uselila, ne može da priđe kući koju je dobila uz pomoć Centra za socijalni rad. Do najbližeg asfalta, koji je u izgradnji, dijeli je nešto više od 150 metara lošeg makadama. Osim ulice, ni ostala infrastrukrura nije izgrađena.

Uz pomoć skutera-kolica, Ivana se povremeno, zbog straha od povreda, odlučuje da ode do centra Bileće i završi obaveze. Pripreme za izlazak iz kuće traju dugo. Silazak niz rampu, prelazak preko betonske bankine i dolazak do makadama posebna je priča.

Skuter-kolica kupila je prošle godine. Obična invalidska kolica su neupotrebljiva. U ranom djetinjstvu cerebralna paraliza ostavila je trajne posljedice. Sugrađanin Dragan Vujović pokrenuo je akciju da, uz pomoć preduzeća iz elektroenergetskog sektora, „Puteva“, lokalne zajednice i ljudi dobre volje, urede prilaz kući. Sam će, kaže, izgraditi novu prilaznu rampu.

Koliko je rizičan izlazak iz kuće, Ivani je još rizičniji povratak. U šali kaže da je savladala strah. Bez obzira na poteškoće s kojima se susreće, posredstvom društvenih mreža je, ističe, aktivna u društvenom životu. Nije zaposlena i živi od očeve penzije.

U Opštini kažu da u dijelu naselja Zlatište infrastruktura tek treba da bude uređena.

– Opština će morati da iznađe rješenje i da bude dio onih koji će pomoći Koprivici da priđe do svoje stambene jedinice. Moram da kažem da je u tom naselju planirana izgradnja kanalizacije, pa onda asflat – kaže načelnik Bileće Veselin Vujović.

Novca za potrebne radove u budžetu nema, pa su sve nade usmjerene ka ljudima dobre volje.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: